Hava Durumu

ANKARA

Başkanın Mesajı

Değerli Üyemiz;

2023 yılının ülkemizin sosyal ve ekonomik açıdan kalkındığı, sıkıntıda olan sektörlerin toparlandığı, pandeminin getirdiği kısıtlamalardan şifa ile arındığı bir yıl olması temennisi ile yeni yılınızı tebrik ederim...

Bilindiği üzere Tokat Ticaret Borsası son 5 yıl içerisinde ortaya koyduğu çalışmalarla gün be gün gelişmeye devam eden bir kurum olarak göze çarpıyor.

Göreve geldiğimiz ilk gün Tokat Ticaret Borsasını içe kapanık halinden uzaklaştırmak ve daha şeffaf, daha güvenilir, daha hesap verebilir bir kurum haline getirmek için kollarımızı sıvadık. Hemen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne gerekli müracaatlarımızı yaparak Akredite Borsa olarak yolumuza devam etmek istedik. Yaptığımız çalışmaların meyvesini vermesiyle birlikte denetimleri başarı ile geçtik ve Akreditasyon işlemlerimizi tamamladık.

Yine göreve geldiğimiz ilk yıl kurumumuzun yaptığı faaliyetler ile üyelerimizi ilgilendiren başlıca sorunlar ve duyuruları, taleplerimizi ve temennilerimizi Borsa Haber Gazetesinde yayınlamaya başlayarak, bu yayını hem üyelerimize hem de  ilgili kurumlara ulaştırmaya başladık. Bu yayın organımızı ücretsiz olarak dağıtarak üyelerimizin sorun ve taleplerini medyanın gücüyle birleştirerek gündeme taşıdık.

Aslan yattığı yerden belli olur düsturuyla siz değerli üyelerimize daha rahat hizmet verebileceğimiz, park sorunundan uzak,  modern, altyapısıyla kaliteli ve hızlı hizmet sağlayabileceğimiz Tokat'ın güzide bir noktasında bulunan Muratdağı Plaza'dan 3 adet ofis satın aldık. Satın alınan bu ofisler gerekli tadilat ve düzenleme sonrasında kurumumuza kazandırıldı. Bu kazanımla birlikte; çağdaş ve yenilikçi borsacılık anlayışımızın yüzü de modern bir şekil almış oldu.

Tokat İl Merkezinde bulunan buğday pazarında satın aldığımız bir işyerini modern tefrişatıyla satış salonuna çevirdik. İlçelerimize de açıldık. Turhal'da öncülük yaptığımız bir çalışma ile Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifine ait olan işyerlerini bir sorun olmaktan çıkararak üyelerimizin satın almasını sağladık.

Üyelerimizin iş yoğunluğu ile hizmetimizi üyenin ayağına getirmeye yönelik çalışmalar da düzenledik. Kurumumuza kazandırdığımız bir aracı mobil hizmet sağlayıcısına dönüştürdükten sonra elektronik tescil işlemlerine de başladık. Bu sayede üyelerimizi belli periyotlarla ziyaret ederek tescil işlemlerini üyelerimizin işyerlerinde yapmaya başladık. Aynı şekilde yakın zamanda kurumumuz aidiyetine bir araç daha kazandırarak Tokat Ticaret Borsasının sahip olduğu araç sayısını 2'ye yükselttik.

Sizlerden gelen eğitim talebine yönelik de çalışmalarımızı tamamladık. Mevcut hizmet binamızın bitişiğinde bulunan 3 ofis daha satın alınarak eğitim salonuna çevirdik. Yapılan tefrişat çalışması sonrasında modern eğitim salonu, meclis salonu, mescit, arşiv ve depo bölümlerini de kurumumuz bünyesine kattık.

Tokat'a yeni ve modern bir Buğday Pazarı kazandırmak için çalışmalarımız da devam ediyor. Kurulan kooperatif ekseninde yaptığımız çalışmalarda Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi ile yer tahsisi konusunda son aşamaya gelindi. Hali hazırda üyelerin bulunduğu kooperatifimiz üye kabulüne ise devam etmekte.

Pandemi ile birlikte yaşanan ekonomik daralmanın siz üyelerimize aksetmesini önlemeye yönelik olarak finansal çalışmalar da gerçekleştirdik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yaptığımız istişareli çalışmalar neticesinde, TOBB Nefes Kredisinden 2 milyon 400 bin liralık bir tutarın, bankalar vasıtasıyla sizlere ulaşmasını sağladık.

En son yaptığımız çalışmanın üzerinden ise henüz 1 ay bile geçmedi. Sizler için tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek için Ziraat Bankası ise "BankKart Başak", Halk Bankası ile de "Paraf Kart" tedarik zinciri protokolünü imzaladık.

5174 Sayılı Kanunun bizlere verdiği görev ve sorumlulukları ilgili mevzuatlar çerçevesinde tüm  birim ve fonksiyonlarımız ile sizlerin ortak ihtiyaçlarının karşılanması için tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

2023 yılının sizlere mutluluk, sağlık ve bereketli kazançlar getirmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Saygılarımla...
Lütfi BORA
Yönetim Kurulu Başkanı