İkili Odalar'a Üyelik

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, yurtdışında muadili olan özel sektör kuruluşları (Oda/Birlik/Federasyon) ile kurumsal işbirliğini geliştirme çabalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede, bir dizi ülke ile "Ticaret ve Sanayi Odası Forumu" adı altında yapılanmaya gidilmektedir.

Detaylı bilgiler için tıklayınız.

Yurt Dışı İş Gezisi Destek Programı Uygulama Esasları Revizyonu

KOSGEB'le geçtiğimiz sene gerçekleştirilen işbirliği sonucunda oda ve borsaların, KOBİ'lerin katılımı ile düzenledikleri KOSGEB destekli yurt dışı iş gezisi başvuruları TOBB'da yapılmakta, ardından KOSGEB tarafından onaylanmaktadır.

Başvuru noktasının TOBB'a alınması, oda ve borsalar tarafından düzenlenen yurt dışı fuar sayısını da artırdı. Bu süreçte uygulamanın yaygınlaştırılması ve iyileştirilmesi konusunda oda ve borsalar ile toplantı gerçekleştirildi, önerileri dinlenildi, birlik tarafından notlar alınıldı. Bu toplantılarda gündeme gelen konularda birilik tarafından bulunduğu her platformda dile getirildi. İlgililere kişilere iletildi.

Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde KOSGEB tarafından İşletme Geliştirme Destek Programı Uygulama Esasları'nın Yurt Dışı İş Gezisi Desteği başlığında 02.01.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapılan iyileştirmeler aşağıda belirtilmiştir.

Kolay Başvuru: Başvuru esnasında talep edilen, iş yükünü artıran ve bürokrasi oluşturan belgeler azaltılarak başvurular kolaylaştırılmıştır.

Destek Limitlerinde Artış: Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avustralya kıtası ile Asya Pasifik Ülkeleri için destek 5.000 TL'den 10.000 TL'ye, Çin Halk Cumhuriyeti dahil diğer ülkeler için 3.000 TL'den 5.000 TL'ye çıkarılmıştır.

Fuar Kapsamının Genişletilmesi: Destek kapsamına Milli Katılım Organizasyonu Düzenlenecek Fuarların yanı sıra Prestijli Fuarlar Listesi de dahil edilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

IPARD 8 NCİ BAŞVURU İLANI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 2014-2020 IPARD Programı (IPARD II Dönemi) SEKİZİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

için tıklayınız

Haşhaş Küspesi Satışı İhale Duyurusu

Üretim faaliyeti sonucu atık madde olarak oluşan haşhaş kapsülü küspesi İşletme Müdürlüğü sahasından yaklaşık yıllık 20.000 ton (+%30) haşhaş kapsülü küspesi satışı için Tmo İhale Yönetmeliği 22/3 maddesi ve Yetki Devri Yönergesine göre Açık Arttırma Yöntemi ile 07.01.2020 tarihinde saat 14:30'da ihalesi yapılacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

E-Arşiv Fatura Uygulaması Hakkında Duyuru

Ayrıntılar için tıklayınız