TOBB Türkiye 100

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden odamıza ulaşan yazıda; TOBB öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi/TOBB ETÜ) işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere, 2011 yılından beri “TOBB Türkiye 100” yarışmasının düzenlenmekte olduğu bildirilmektedir.

Dereceye giren şirketlerin tamamen objektif kriterlere göre tespit edildiği, satış gelirleri artış hızının temel performans kriteri olarak değerlendirildiği “TOBB Türkiye 100” yarışmasında, 2020 yılında da, şirketlerin 2016-2018 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Başvuru kriterlerini sağlayan şirketler büyüme hızlarına göre sıralanacak, en hızlı büyüyen şirket birinciliği alacaktır.

Başvuru Kriterleri:
Aşağıda sıralanan kriterleri sağlayan şirketlerin başvuruları kabul edilecektir.

• 31 Aralık 2015 ve öncesinde kurulan,
  • 2016 yılında en az 500 bin TL satış gelirine sahip,
  • 2018 yılında en az 1,5 milyon TL satış gelirine sahip,
  • 2016-2018 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında arttıran şirketler,

Ayrıca;

• Başvuracak şirketlerin merkezlerinin Türkiye’de olması gereklidir.
  • Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
  • Yurtdışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesinin başvurusu geçerli sayılmaz.
  • Hisselerinin yüzde 51’inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
  • Kar amacı gütmeyen şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
  • Franchise işletmelerinin başvuruları geçerli sayılmaz.
  • Otomobil galerileri, kuyumcular, dağıtım şirketleri, döviz şirketleri, bankalar, enerji dağıtım şirketleri ve elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıların başvuruları geçerli sayılmaz.
  • Holdinglerin başvuruları geçerli sayılmaz; bir holdingin çatısı altındaki şirketler başvurabilir.
  • Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları (gerçek ve tüzel kişiler) olan şirketler de başvurabilir.

Başvuru kriterleri ve detaylı bilgiye www.turkiye100.tobb.org.tradresinden ulaşabilirsiniz.

Kriterlere uyan firmaların en geç 15 Kasım 2019 tarihine kadar  tr100basvuru.tobb.org.tr/ üzerinden müracaatlarını yapmalarını önemle rica ederiz.

Başvuru şartları ve detaylı bilgiler için tıklayınız.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Duyuru

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 02.08.2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Konu ile ilgili detaylara ulaşmak için tıklayınız.

Gayri Menkul Satışı Duyurusu

S.S. KARADENİZ YAĞLI TOHUMLAR TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ'nden tarafımıza intikal eden "Gayri Menkul Satışı" konulu yazının detaylarını görüntülemek için tıklayınız.

Ağustos Ayı Hububat Satışı

Toprak Mahsulleri Ofisi - Samsun Şube Müdürlüğü'nden tarafımıza intikal eden "Hububat ve Bakliyat Satışı" yazısına ilişkin detayları görüntülemek için tıklayınız.

COSME EntreComp Çağrısı

Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME) kapsamında proje teklif çağrısı yayınlanmıştır. Söz konusu teklif çağrısı detaylarını görüntülemek için tıklayınız.