Hava Durumu

ANKARA

TOKAT TİCARET BORSASI VE HALKBANK ARASINDA “PARAF KART TEDARİK ZİNCİRİ PROTOKOLÜ” İMZALANDI.

TOKAT TİCARET BORSASI VE HALKBANK ARASINDA “PARAF KART TEDARİK ZİNCİRİ PROTOKOLÜ” İMZALANDI.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halk Bank arasında, tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere başlatılan “Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” kapsamında Tokat Ticaret Borsası ile Tokat Halk Bank Şubesi arasında protokol imzalandı.

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora’nın makamında  gerçekleştirilen Finansman Protokolü Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. Tokat Şube Müdürü Mükremin Gönül tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol ile Borsa üyeleri, Halkbank tarafından, ciro ve kredibilitesine göre belirlenecek limitler dahilinde ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkanından faydalanabilecek.

Protokolle ilgili açıklamada bulunan Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora “Alıcı ve satıcı arasında Güvenli Ticaret Sistemi kurmayı sağlayan “Paraf Kart” ile üyelerimiz alımlarda 540 güne kadar vade ve düşük maliyet avantajlarından yararlanacak. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü acıyoruz. Üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar.

Tokat Ticaret Borsası olarak; yine geçtiğimiz aralık ayında Ziraat Bankası ile de benzer bir protokol imzalamıştık. Bugün de Tedarik zincirinin güvenli işlemesi için Borsamız ile Halkbank arasında “Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolünü” imzaladık. Tüm üyelerimizin faydalanacağı, alıcı ve satıcının tahsilat, finansman sıkıntısı çekmeden ticaret yapmasını hedefliyoruz.” dedi.

Halkbank tarafından, ciro ve kredibilitesine göre belirlenecek limitler dâhilinde Borsa üyelerinin bu sistemden faydalanabileceğini dile getiren Başkan Bora; “Daha fazla dayanışma ruhuna ihtiyacımız olduğu böyle bir dönemde Halk Bank ile yaptığımız bu protokolle üyelerimiz nakit akışlarını rahatlatmış olacaklar. Üyelerimizin bu avantajlı finansman imkânından faydalanmaları menfaatlerine olacaktır. Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na , Halk Bankasının değerli temsilcilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ’lerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.