Hava Durumu

ANKARA

TOKATLILAR İZMİR’E DE UÇMAK İSTİYOR

TOKATLILAR İZMİR’E DE UÇMAK İSTİYOR
Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora, İstanbul uçuşlarının başlaması ile birlikte ulaşımda büyük bir rahatlık sağlanan Tokat’ta, vatandaşların İzmir uçuşlarının da başlamasını beklediklerini söyledi.
Tokat Havalimanı'nın açılması ile birlikte başlayan İstanbul seferlerinin Tokat’ta hem sosyo-ekonomik açıdan hem de ticari açıdan büyük bir rahatlık yaşattığını söyleyen Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora, Tokatlıların İstanbul gibi İzmir’de de kalabalık bir nüfusa sahip olduklarını ve bu anlamda İzmir seferlerinin başlaması noktasında büyük bir beklenti içerisinde olduklarını söyledi.
Konuyla ilgili daha önceki dönemlerde İzmir uçuşlarının başlaması için çalışmaların devam ettiğine dair yapılan siyasi açıklamaları hatırlatan Başkan Bora, bu açıklamaların çok yerinde olduğunu, Tokat Ticaret Borsası gibi sivil toplum örgütlerinin de bu talebin yerine getirilmesi için siyasilere destek vermesi gerektiğini söyledi. Başkan Bora, sivil toplum örgütlerinin benzer açıklamalarla bir kamuoyu oluşturmasının süreci hızlandırabileceği kanaatinde olduğunu dile getirdi.
TOKAT İÇİN SON DÖNEMDE YAPILAN EN ÖNEMLİ YATIRIM: HAVALİMANI
Türk Hava Yollarının Tokat’tan İzmir’e haftada bir dahi olsa açacağı seferlerin bölge insanına büyük bir kolaylık sağlayacağına dikkat çeken Başkan Bora: “Hepimizin bildiği üzere Tokat – İstanbul arasında başlayan ve arttırılan seferler bölge insanına büyük bir rahatlık yaşatıyor. Tokat için son dönemde yapılan en önemli yatırımın havalimanı olduğunu daha önce birçok kez zikretmiştik. Bu anlamda bu hizmetin Tokat’a kazandırılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Zira şehrimize ulaşım olanaklarının artması yatırımlar nezdinde şehre katma değer katacağı gibi sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan da bölge insanını mutlu etmektedir. Tokat Havalimanının son dönemde artan kültürel ve sanatsal faaliyetlere olan katkısı da ortadadır.
İZMİR’E BÖLGEDEN DİREKT UÇUŞ YOK! TOKAT’IN ATACAĞI ADIM ÖNEMLİ!
Bu rahatlığı yaşayan İstanbul’daki Tokatlılar ve İstanbul’la bağlantısı olan Tokat’ta yaşayan hemşerilerimizin yanı sıra hemşerilerimiz arasında İzmir seferlerinin başlamasını bekleyenlerin sayısı da oldukça fazladır. 2016 yılında yaklaşık 40 bin Tokatlının yaşadığı bilinen İzmir’de bu sayının 2023 yılında 50-60 bin dolaylarında olduğunu varsayıyoruz. Sivas-İzmir arası direkt uçuşların da kapanması ile birlikte bölgede bu açığın Tokat Havalimanı vasıtasıyla giderilmesi için uygun zamandayız. Bu anlamda Tokat’tan direkt uçuşların başlaması ile Sivas, Yozgat ve Amasya’dan birçok yolcu da şehrimizi tercih edecektir. Sivas’tan özel bir havayolu şirketinin yaptığı uçuşların İstanbul aktarmalı olduğu da görüldüğünde, Tokat-İzmir ve İzmir Tokat uçuşları ekonomik olarak da cezbedici olacaktır. Bu anlamda tüm sivil toplum örgütlerine, Tokatlı siyasilerin yaptığı çalışmalara destek mahiyetinde kamuoyu oluşturulması için adım atmaya davet ediyoruz. Tokat havayolu ağının gelişmesi, şehrin de gelişimine büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
HAVALMANI-2
HAVALMANI-3