TOKAT TİCARET BORSASI KALİTE DENETİMİNDEN GEÇTİ

TOKAT TİCARET BORSASI KALİTE DENETİMLERİNDEN GEÇTİ

Tokat Ticaret Borsası ISO 9001 - 2015 Kalite Yönetim Sistemi denetimlerinden başarıyla geçti.

20 Haziran 2018’de gerçekleştirilen denetimleri başarıyla atlatan Tokat Ticaret Borsası, Kalite Belgesi’ni yeniledi. İstanbul'dan gelen bağımsız denetçiler vasıtasıyla gerçekleştirilen denetim 1 gün sürdü.

Denetim süresince Kalite Yönetim Sistemi Kapsamındaki çalışmaları ve uygulamaları yerinde incelendi. Yapılan denetim sonrasında gerçekleştirilen kapanış toplantısında konuşan Türk Loydu Başdenetçisi Olcay KOCA, Tokat Ticaret Borsası’nın vermiş olduğu hizmetlerde kalite standardını yakalamış olduğunu ve yapılan tetkikler sonrasında belgenin yenilenmesinde herhangi bir sakınca olmadığı kanaatine vardıklarını söyledi.

Nihai kararın belgelendirme kuruluşunca önümüzdeki süreçte onaylanacağını dile getiren Koca, denetim süresince Borsa Personelinin gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ederek, belgenin devamının Tokat Ticaret Borsasının  hizmetlerine katkı yapacağına inandığını ve yapılacak çalışmalara tüm personelin katılması ve destek vermesinin gerektiğini söyledi.

Denetim sonrasında bir değerlendirmede bulunan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora, denetim heyetine teşekkür ederek, denetimin Borsamızın Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına büyük  faydalar sağladığını kaydederek, bu başarıda özveriyle görevlerini yerine getiren ve yardımcı olan tüm Borsa personelinin emeği olduğunu ifade ederek herkese teşekkür etti.

Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun

11/05/2018 tarihli ve 7143 sayılı "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun" 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Anılan Kanuna göre Borsamıza aidat borcu olan üyelerimizin borç asıllarının tamamını veya 6 taksit ile ödenmesi durumunda gecikme zamları silinecektir.Son başvuru tarihi 31 Temmuz 2018 olup Borsamıza dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.Ayrıntılar için tıklayınız.

Başkan Bora TESOB'u Ziyaret Etti

Yönetim Kurulu Başkanımız Lütfi Bora, Baro Başkanı Av.Faruk Bostancı ile beraber görevine yeni başlayan Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fehmi Çankaya'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular

Başkan Bora'dan İl Müftüsüne Ziyaret

Yönetim Kurulu Başkanımız Lütfi Bora, Baro Başkanı Av.Faruk Bostancı ile beraber görevine yeni başlayan İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundular

BORSA'DAN 680 AİLEYE GIDA YARDIMI

Tokat Ticaret Borsası bu Ramazanda 680 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi yardımı yaptı.

Her yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin önderliğinde ve desteklerinde gerçekleştirilen Ramazan Yardımları kapsamında, Tokat Ticaret Borsası 2018 yılında 680 ihtiyaç sahibine erzak ulaştırıldı. Ticaret Borsası Yönetimi tarafından, toplamda 7 kalemden oluşan yardım paketlerinin içerisine; pirinç, sıvı yağ, makarna, zeytin, çay, şeker ve kırmızı mercimek olmasının öngörülmesi sonrasında yardım paketleri hazırlatıldı. Daha sonra Meclis Üyelerimiz ve Personelimiz tarafından yardıma ihtiyacı olan aileler belirlenerek paketlerin tamamı bu ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi BORA; "Her şeyden önce tüm yurt genelinde bu işe vesile olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'na teşekkür ediyorum. Ülke genelinde gerçekleştirilen en büyük ramazan yardımı hareketinde, Tokat Ticaret Borsasının da yer bulmasını sağladık. Böylece şehrimizdeki ihtiyaç sahiplerine Borsa olarak da bir faydamız dokunmuş oldu. Bizler yüzyıllardır İslam dininin vermiş olduğu güzel ahlakı işlerine güçlerine yansıtan bir ahi inancının günümüzdeki temsilcileriyiz. Dün nasıl bizde olanı paylaşıyorsak, bugün de bunu devam ettirmeye, gelecek nesillere bu kültürü bırakmaya çalışıyoruz. Paylaşımların en cömert olduğu, mübarek Ramazan ayında gücümüz imkanında yaklaşık 700 aileye yardım paketi dağıtımı yapıldı. Meclisimiz ve Personelimiz tarafından titiz bir tutum ile belirlediğimiz ailelere bu yardımları ulaştırmaya çalıştık. Özverili çalışmalarından ötürü yönetimdeki arkadaşlarıma ve ilgili personele teşekkür ediyor, iyi ramazanlar diliyorum. Allah bizlerin birliğini beraberliğini daim kılsın. Allah mutluluğumuzu bozmasın." dedi.